Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlédnutí za bruslařským vystoupením

18. 3. 2011

Bruslařské vystoupení pro školy a školky

 

S blížícím se koncem „ledové“ sezony začaly naše děti nacvičovat na bruslařské vystoupení, které se mělo stát tečkou za tou obrovskou dřinou, kterou krasobruslařské trénování přináší. 

Už nácvik vystoupení jim přinesl mnoho radosti. Z jejich tváří bylo patrné, že je toto společné secvičování velmi baví a ostatně musím říct, že to bavilo i nás rodiče.  Nadšení vrcholilo s každým dalším tréninkem, i s tím, jak se postupně při nácviku převlékaly do kostýmů. Některé děti si ještě před tou „velkou akcí“ udělaly takovou malou předpremiéru svého vystoupení při hokejovém utkání, které se ze strany diváků setkalo s pozitivním ohlasem.

V den D se děti sešly na zimním stadionu hodinku předem, aby měly čas se převléknout do kostýmů a rozbruslit se. V hokejové šatničce rodiče připravili občerstvení a tak děti byly spokojené i po této stránce. Napětí vrcholilo s tím, jak se zimní stadion začal plnit diváky. A musím říci, že účast byla opravdu veliká. Byla zaplněná celá spodní tribuna a tak ze dvou třetin i tribuna horní.

Trenérskou podporu v den vystoupení vzala na svá bedra paní Bidařová a o ukázku dokonalého krasobruslení se postaral její syn Martin Bidař  a také Anetka Nováková z Českých Budějovic, kteří doplnili náš tým vystupujících.

Jako první se na ledové ploše představili Tom a Jerry v podání Terezky Řerábkové a Honzíka Ouředníka. Vystoupení se jim povedlo, diváci je odměnili velkým potleskem. Musím říci, že divácká kulisa byla po celou dobu výborná. Děti fandily, tleskaly až nám dojatým rodičům téměř tekly slzičky. Moc děkujeme.  Ještě bych se ráda vrátila k Honzíkovi – předvedl opravdu velký výkon, protože krasobruslařské brusle obouvá teprve měsíc – do té doby to byl hokejista. Často ale doprovázel svou sestřičku Verunku na trénink a tak si to chtěl také vyzkoušet. Na zlobivé zoubky a trochu jiné bruslení si tedy zvykl velmi rychle.  

Jako druhá se představila Vendulka Samcová, o třetí vystoupení se postarala Anička Velková. Čtvrtí se na ledě objevili Mach a Šebestová v podání Martina Bidaře a Anety Novákové. Děti se i díky výbornému moderátorskému výkonu Luboše Parkosů podařilo vtáhnout do děje a tak dle ohlasů se jim toto vystoupení velmi líbilo.  Jako další se svou závodní jízdou představila Renatka Šebestová, kterou vystřídala Helenka Semirádová.  Po Helence se na ledě vyrojili medvědi – Zuzanka Švecová, Verunka Ouředníková, Anetka Zwettlerová, Alička Kovářová, Adélka Plochá, Kristýnka Vojáková, Eliška Bublíková – medvědí vystoupení se moc líbilo a bylo také oceněno velkým potleskem.  Pak následovalo vystoupení Editky Horňákové – opět nás nezklamala a zajela na výbornou. Editku vystřídala Terezka Šandová, pak následovala Markétka Michálková, která opět se svou štíhlounkou postavičkou na ledě působila opravdu ladně. Markétku vystřídal Martin Bidař. Jeho jízda byla opravdu excelentní. Pěkná byla i jízda Anetky Novákové, která nám stejně jako jízda Martina přiblížila svět toho „většího“  závodního krasobruslení.  Po této jízdě se nám podruhé na ledě představila Terezka Řeřábková, kterou vystřídala parta včelích medvídků ve složení Sárinka Parkosová, Maruška Šefrnová, Natálka Semirádová, Adélka Kůrková. Jako poslední se představila se svou závodní jízdou Terezka Poláková. 

Celý program ukončilo společné závěrečné defilé všech krasobruslařů, kteří si na led přizvali i svou trenérku paní Bidařovou.  Všichni byli oceněni velkým a zaslouženým potleskem, vždyť za tak krátkou dobu co trénují, už toho umí opravdu mnoho. Všichni se velmi snažili, samozřejmě, že byli i drobné chybičky, ale ve výsledku to byl opravdu pěkný výkon. Myslím, že akce se velmi vydařila a tak doufám, že nezůstane jen u jednoho bruslařského vystoupení, ale že se nám v příští sezoně podaří vystoupení uspořádat znovu.

 

Závěrem určitě patří veliké poděkování trenérkám za secvičení vystoupení a v podstatě i za celé dosavadní trenérské vedení. Velké poděkování opět patří i manželům Parkosovým, kteří si na svá bedra naložili většinu technických a organizačních záležitostí. Poděkování i všem ostatním, kteří se zapojili a pomohli tak dětem si co nejlépe užít a vychutnat tento bruslařský den.  

 

 

Z ohlasů a poděkování:

Bohužel jsem včera nemohla přijít, ale chci se s vámi podělit o radost z
dnešního rána.
Včera byla na vystoupení i MŠ, kam Anička chodila a paní učitelka jí i celé
vystoupení tak chválila, že jsem byla dojatá.

Velké poděkování všem vám pořadatelům.

Marie Velková

 

 

Dobrý den,

Rádi bychom poděkovali všem rodičům, kteří se podíleli na organizaci při vystoupení-za  navigaci dětí kam si sednout i poskytnutí jiných informací, za donesení občerstvení, za pouštění hudby i za úklid po nás všech v kabině, i za natáčení celého vystoupení. Snad jsem na nikoho nezapomněla. Pokud ano, tak se omlouvám. 

Především  moc děkujeme paní Bidařové, Andrejičové i Báře Píšové za nacvičení celého vystoupení. Také zvláštní díky patří Anetě i Martinovi, kteří celé vystoupení krásně oživili a dali tomu opravdovou krasobruslařskou šťávu J.

Podle došlých reakcí a zpráv se vystoupení mooooooc líbilo. Doufám,že se nám podaří opět něco pěkného nacvičit a zase potěšíme nejen dětské diváky.

Doufám, že jste si včerejšek pěkně užili a že to neodstonáte.

Hezký den všem!

M.Parkosová

 

 

 

ZŠ Dukelská 1B

Ve středu 16. 3. se půjdeme podívat na naše spolužačky jak krásně bruslí. Pozval nás kroužek krasobruslení Strakonice na svou ukázkovou hodinu. Moc se na ně těšíme. BYLO TO MOC KRÁSNÉ A VŠEM SPORTOVCUM DĚKUJEME:

 

Mgr. Martina Škotková

 

 

ZŠ Dukelská 2A

 16.3. Dnes jsme navštívili exibiční vystoupení strakonického kroužku krasobruslení.Oceňujeme výborný nápad, uspořádat představení pro školy i školky. Byla to nádhera a moc jsme fandili našim dvěma krasobruslařkám Renátce Šebestové a Vendulce Samcové. Děvčátka, díky.

 

PaedDr. Jana Drnková

 

 

 

Mám vyřídit poděkování od paní učitelky Drnkové(Renatky paní učitelka),že
vystoupení  bylo moc super a děti z Renatky třídy byly také nadšené.
Za mně musím říci,že to bylo super,mělo to úspěch i u dětí,které odměnily
krasobruslaře a krasobruslařky potleskem.Také poděkování VÁM
organizátorům, protože uskutečnit takovou akci zabere nějaký čas a zahltí
nervovou soustavu problémy a starostma, aby vše proběhlo hladce a bez
problémů.  

 

Helča Šebestová

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky bruslařské vystoupení 16.3.2011