Jdi na obsah Jdi na menu
 


VELKÁ CENA LITVÍNOVA – stříbro a bronz pro Renátu Šebestovou a Sáru Parkosovou!!!

28. 1. 2014

VELKÁ CENA LITVÍNOVA – stříbro a bronz pro Renátu Šebestovou a Sáru Parkosovou!!!

 

Krasobruslařky z klubu HC Strakonice mají za sebou další z úspěšných závodů a to Velkou Cenu Litvínova, která proběhla 11.1. 2014.

 

Nejúspěšnější byla nejmladší žačka A Renata Šebestová, která zároveň soutěží i v pohárových soutěžích. Renata skončila na druhém místě, „nicméně umí i lepší jízdy,“ říká kriticky trenérka Ivana Andrejičová. V téže kategorii se na čtvrtém místě umístila Eliška Bublíková, ta by jistě stála na stupních vítězů, kdyby nějakým jejím zkratem v hlavě nezařadila do jízdy 2 kombinace, které tam být nesmí. Jinak to byla jízda pěkná. Aneta Zwetlerová obsadila místo páté, opět jí zradil nešťastný axel, ale jinak byla volná jízda také vpořádku,svižná s pěkným skluzem a piruetami.

 

Dalším skvělým umístěním je třetí místo pro nejmladší žačku B Sáru Parkosovou..ve velké konkurenci 20-ti závodnic dokázala vybojovat cennou medaili. Sárce sedí hudba na motivy filmu Amélie z Montmartru a v jízdě se neustále výkonnostně posouvá. Přála bych jí,aby dokázala dosáhnout na příčku nejvyšší, protože by si to opravdu zasloužila.

Velkými bojovnicemi v této kategorii je i Alice Kovářová a Anička Tomášková. Alička podává standardně skvělé výkony a od medailí jí smolně vždy dělí opravdu velmi málo..Pátá místa má oblíbená a nejinak tomu bylo i v Litvínově. Na tréninku jsme lehce upravili její program a uvidíme v dalším závodě, zda to ponese své ovoce. Anička Tomášková obsadila místo osmé, zradil jí eulerův krok, který je v jízdě povinný a tak jsme na něm také pracovali, resp. odstraňovali strach v hlavě, že z něj zase spadne J

Tereza Poláková podala pěkný výkon a odměnou bylo 10. místo. Od loňské sezóny pro Terezku také zlepšení, je vybruslenější, má pěkné skoky..je třeba pracovat na piruetách.

 

V mladší kategorii nováčků startovala Zuzka Švecová. Zuzka loni jezdila „béčkové“ soutěže. Letos se kategorie A + B spojili, takže nováčci jsou jednou z nejnabitějších kategorií. O to víc mám radost, že Zuzka se umísťuje kolem poloviny startovního pole. V Litvínově její výkon stačil na místo 10. Je třeba doladit skoky, na kterých intenzivně pracujeme..Zuzka je snaživá   a pilná, občas trochu zbrklá, tak je jí třeba lehce brzdit. Ale v této sezóně na ní vidím také velký pokrok.

 

Dalším závodem, který nás čeká je Mladá Boleslav a pohárový závod v Praze. Malé děti z přípravky a náboru a některá děvčata ze závodníků ze zúčastní mezioddílového závodu v Soběslavi.